Završeno skraćeno Zimsko prvenstvo 2020.!

Nenadana situacija s COVIDom u ožujku, ovogodišnje zimsko prvenstvo učinilo je ljetnim.

Do prekida je odigrano 6 kola te su ostala još 3 vikenda prije završnice. Popuštanje mjera omogućilo nam je odigrati završno kolo, pa je tako poredak na tablici nakon 6 kola odredio parove u borbi za pozicije.

Za 5. i 6. mjesto odigrali su AGM Basket i Stoperi Fiškal. AGM je silovito krenuo u utakmicu i već do poluvremena imao 10 koševa prednosti. No iskusni i srčani Fiškalci se ne predaju i u zadnjoj četvrtini umalo dostižu AGM. Ipak, tricaški raspoloženi AGM privodi utakmicu kraju s 5 koševa razlike. Terek (18) i Kranjec (17) dovode AGM do 5. mjesta, dok su Stopere “vukli” Jalušići (Miro 23, Dino 20).

Utakmicu za broncu odigrali su PPČ i Katruže. Dosadašnji međusobni omjer bio je 1:1, pa je ova utakmica bila bez favorita. Katruže su do poluvremena održavale razliku, dok su u drugom poluvremenu došli i do 20 poena prednosti. U zadnjoj četvrtini PPČ pritišće i dolazi do nekoliko koševa zaostatka ali Katruže su ipak sačuvale broncu. Spomenimo da je za Katruže nastupio i prvoligaš Jambrović (10) ,a pratio ga je Mihinjač (10), dok su za PPČ zabili Levačić 13 i Podvezanec 10.

Utakmica za pobjednika prvenstva ponovo je donijela prošlogodišnju reprizu i sraz najboljih ekipa PARK´S i LAGANINI Basket Case.

Prije finala održana je minuta šutnje za dugogodišnjeg košarkaškog prijatelja Roberta Jambora, koji nas je, nažalost, netom prije završnice napustio. Utakmica je počela žestoko i borbeno no Park´s već na početku radi prednost i drži je do kraja utakmice. Iako je nekompletan Laganini pokušao stići rezultat, prošlogodišnji prvaci rutinski su odradili finale za drugi uzastopni naslov!

Pehar za najboljeg strijelca (u spomen na Marija Vehtersbaha Stojana) uručen je Matiji Novaku iz ekipe Parks´s.Čestitamo svim ekipama na ovogodišnjem nastupu i prekrasnim potezima!

Na kraju ovogodišnjeg, skraćenog prvenstva, red je da zahvalimo svim ekipama na sudjelovanju i sportskoj borbi, sucima te curama iz ŽKK RADOST ČAKOVEC! Također, hvala našim sponzorima / donatorima bez kojih ovo prvenstvo ne bi bilo moguće, pa krenimo redom. Hvala Međimurska Županija i Ekonomska I Trgovacka Skola Cakovec, sponzorima za nagrade Laganini bar Čakovec, Lepi Dečki Brewery & Aquila Fitness Centar, dečkima za web stranicu Creo i DOT Studio, Davor Novcic Novak za logo, Šardi, Air Alex // Zračni Alex i Boris za fotke, kuharima Macuri i Megli te Caffe baru Deja, ali i svima koji su bili mali ili veliki dio ove priče a nisu spomenuti. I na kraju najveća hvala publici koja vjerno prati ovo prvenstvo!

Veselimo se narednom prvenstvu te se nadamo još većem broju ekipa